Haasteita sisäisessä viestinnässä? Pilottiorganisaatiota etsitään!

Tarvitaanko organisaatiossasi sisäisen viestinnän kehittämistä? Kiinnostaako palvelumuotoilun työkalujen kokeilu?

Olen kokenut viestintäkonsultti ja parhaillaan etsin palvelumuotoilun opinnäytetyötäni varten 1-2 pilottiorganisaatiota. Projektissa kehitän valittujen organisaatioiden sisäistä viestintää palvelumuotoilun keinoin.

Miksi osallistua?
Pilottiorganisaatio pääsee projektin aikana työstämään sisäistä viestintäänsä tehokkaasti ja innovatiivisesti. Projektin tuotoksena organisaatio saa uusia ideoita ja konsepteja sisäisen viestintänsä toteuttamiseen ja parantamiseen. Lisäksi osallistujat pääsevät tutustumaan viestinnän kehittämisessä käytettäviin palvelumuotoilun työkaluihin.

Kuka voi osallistua?
Pilottiorganisaatio voi olla minkä tyyppinen organisaatio tahansa, pienestä järjestöstä suureen yritykseen. Organisaatio voi olla myös sellainen, jossa osa toimijoista on esimerkiksi vapaaehtoisia ja vähän löyhemmin työyhteisössä mukana.

Tärkeää on, että organisaation henkilöstöllä tai osalla henkilöstöstä (organisaation koosta riippuen) on mahdollisuus tammikuun 2018 aikana osallistua 1-2 työpajaan (kesto n. 3h) ja intoa parantaa sisäistä viestintäänsä.

Projektin aikana haastatellaan muutamia viestinnän kannalta olennaisia toimijoita organisaatiossa sekä kerätään tietoa viestinnän toimivuudesta ja ongelmakohdista eri menetelmillä. Projektin päätyttyä työstetään yhdessä 1-2 avainhenkilön (esim. viestintäpäälikkö) kanssa palaute projektista.

Mitkä ovat osallistumisen kustannukset?
Koska kyseessä on opinnäytetyöprojekti, osallistuminen ei maksa pilottiorganisaatiolle mitään. Pilottiorganisaation tulisi kuitenkin pystyä tarjoamaan tila työpajoille sekä työstömateriaalit (fläpit, paperit jne.). Lisäksi pilottiorganisaation yhteyshenkilöllä tulisi olla jonkin verran aikaa käytettävissä projektin koordinointiin organisaation päässä. Mikäli organisaatio ei sijaitse pääkaupunkiseudulla, matkakulut tulevat korvattavaksi.

Miten voimme ilmoittautua?
Mikäli organisaatiosi on kiinnostunut projektista, ole minuun yhteydessä perjantaihin 10.11.2017 mennessä! Kerro viestissäsi hieman, minkälainen organisaatio olette, mitkä ovat sisäisen viestinnän suurimmat haasteenne ja mitä erityisesti toivotte projektilta.

Edit 26.10.: Yhteydenottoja on tullut jo ensimmäisen vuorokauden aikana runsaasti, suuri kiitos siitä! Uskon löytäväni opinnäytetyöhön sopivat pilottiorganisaatiot tähän mennessä mukaan ilmoittautuneista. Mikäli organisatiollasi on tarvetta sisäisen viestinnän kehittämiselle ja uudenlainen, mm. palvelumuotoilun menetelmiä hyödyntävä lähestymistapa kiinnostaa, otan mielelläni uusia asiakkaita pilottiprojektin jälkeen. Kerron pilottiprojektin etenemisestä tässä blogissa, jota voi seurata myös Facebook-sivun kautta

Elina Piskonen
elina[at]viestinmuoto.fi
040 5955 271
https://www.linkedin.com/in/elinapiskonen/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *